Sökes: Komminister 100% till Bureå församling!

Välkommen att söka tjänsten som komminister i Bureå församling!

Inriktning på konfirmandarbete, gudstjänst- och församlingsutveckling. En del av tjänsten ingår i ett samarbetsavtal med Bureå EFS-krets.

Vår komminister har blivit kyrkoherde i vår grannförsamling och vi söker nu en ny komminister som vill ta över stafettpinnen och fortsätta den spännande uppgiften att tillsammans bygga församling.

Dina uppgifter blir bland annat: gudstjänster och gudstjänstutveckling, kyrkliga handlingar, konfirmandverksamhet, samarbete med de tre EFS- föreningarna som finns i församlingen, leda och samordna ideella, enskilda samtal, ”leva vidare”-grupp mm.

I en relativt liten församling som Bureå med 4 400 invånare, är det viktigt att kunna samarbeta med både ideella medarbetare och övrig personal. Vi ser gärna att du trivs med och är trygg i möten med människor i alla åldrar. Ett diakonalt förhållningssätt och intresse för fördjupning på olika sätt är önskvärt. Eget driv och ansvar är en förutsättning för denna tjänst.

Bureå ligger beläget nära havet två mil söder om Skellefteå. Den 100-åriga vackra kyrkan ligger mitt i samhället vid Bureälven, och kyrkogården med gravkapellet finns ett stenkast ifrån. Det är en spännande tid nu i Bureå, dels med en förväntad växt av samhället med nybyggnationer och inflyttning, dels med ett 3-årigt sociala projekt med inriktning på människor som är långt ifrån arbetsmarknaden som församlingen ligger i startgropen för.

Vi söker dig som:

• Har en god samarbetsförmåga
  • Arbetar självständigt
  • Är bekväm i ledarrollen
  • Ser vikten av relationsskapande

Varmt välkommen med din ansökan till oss.

Vid frågor: Kontakta Robert Koss, kyrkoherde, mobil: 072-7442799. Eller mail: robert.koss@svenskakyrkan.se

Mail: Din ansökan skickas till bureaforsamling@svenskakyrkan.se.

Sista ansökningsdag: 28 januari 2022

Tillträde Enligt överenskommelse.