Madelen Zander /Ikon

Sökes: Diakon

Bureå församling söker Diakon 50 % från den 1/4 - 2023 – 31/3 - 2024, 100% från den 1/4 – 2024 – 31/3 – 2025!

Vill du vara med och arbeta med projektet ”Med gemensamma krafter arbetar vi.” Detta är ett Allmänna arvsfondsprojekt som Bureå församling är projektägare till. Du blir en av 6 projektmedarbetare som även ingår i Bureå församlings arbetslag. En stor del av ditt arbete kommer att bestå av att skapa strukturer, leda volontärer, arbeta nära deltagare och tillsammans med oss andra forma projektet.

Vi söker dig som är intresserad av att arbeta i projektform och finnas i vår församling. Vi ser gärna att du har en inriktning i din grundutbildning mot socialt arbete.

Bureå ligger beläget nära havet två mil söder om Skellefteå. Den 100-åriga vackra kyrkan ligger mitt i samhället vid Bureälven, och kyrkogården med gravkapellet finns ett stenkast ifrån. Det är en spännande tid nu i Bureå, dels med en förväntad växt av samhället med nybyggnationer och inflyttning, dels med sociala projekt med inriktning på människor som är långt ifrån arbetsmarknaden som församlingen ligger i startgropen för.

Vi söker dig som:

• Har en god samarbetsförmåga
  • Arbetar självständigt
  • Är bekväm i ledarrollen
  • Ser vikten av relationsskapande

Varmt välkommen med din ansökan till oss via e-post. Din ansökan ska skickas till bureaforsamling@svenskakyrkan.se

Sista ansökningsdag: 2 december 2022.

Tillträde Enligt överenskommelse.

Vid frågor: Kontakta Robert Koss, kyrkoherde, mobil: 072-7442799. Mail: robert.koss@svenskakyrkan.se